Op pad langs de kust

Op pad langs te kust met Dick van den Dool
Instituut voor Gaialogie

Zaterdag 9 juni en zondag 10 juni van 10.30 uur – circa 17.00 uur

Twee afzonderlijke dagen met zelfde programma

Met wie?

dick en jonathan 2Dick van den Dool (1953), geboren in een oud boerengeslacht, milieukundige, natuur-en lanschapsbeheerder, geomant, natuur-waarnemings-deskundige en raadgever met als intentie; mensen weer in het eigen levende contact te brengen met de subtiele Aarde-Natuur om zo ook dichter bij het-‘eigen’-Zelf te zijn. Auteur van verschillende boeken en poet.

Begin negentiger jaren onderzocht ik met Wigholt Vleer krachtplaatsen in Vlaanderen en Nederland. Het begrip leylijnen en leycentra (krachtplaatsen) kwam in een breder perspectief te staan. Duizenden mensen zijn sindsdien op stap gegaan al of niet met wichelroeden om de energie krachten op de vele oude inheemse heilige/kracht/spirituele punten te ervaren.
Na enige tijd ben ik me gaan specialiseren in elementaal-krachten, de natuurwezens, en heb op kleine schaal met geïnteresseerden spirituele reizen georganiseerd naar krachtplaatsen in Zuidwest Engeland (Glastonbury), Schotland, Ierland, Frankrijk (Chartres, Pyreneeën/Katharen). In klein verband organiseerde ik ook leergangen Gaialogie; het persoonlijk zoeken naar nieuwe verbindingen tussen de subtiele mens, de Grote Natuur en oude en nieuwe cultuur.

Sinds 2006 woon ik deels in Beieren in een oud spiritueel gebied het Fichtelgebirge voor m’n eigen ontwikkeling en om mensen opnieuw te verbinden met de oude bron-energie, -kwaliteiten van plekken, in het Middelgebergte met haar hoogste berg de Schneeberg.
Daar ook ervaringen als huisman, vader van drie kinderen en bouwmeester renoveerder van een 17e eeuwse boerderij

Al meer dan 25 jaar ga ik met mensen in Nederland op stap om de subtiele schoonheid in het landschap te ontmoeten van dit fantastische land Nederland met haar jonge aarde, oude rivierlopen, lokale subtiele omgangsvormen en de nieuwetijds energie. Mijn uitgangspunt is steeds het zelf ervaren van de subtiliteiten en daarmede ook om dichter bij jezelf te komen.

Specialiteiten; lokaliteit, geomantie met haar sacrale bouw van religieuze bouwwerken, krachtplaatsen, energetische fenomenen en de subtiele belevendigde werelden van elementalen en elementaren, goden/godinnen etc., relatie grote Natuur en eigen spirituele ontwikkeling , subtiel waarnemen, plektransformatie.

“Ik ga naar buiten om meer binnen te komen”

West kustzone

Deze zandrijke goed doorlatende bodem met zeezoutwater dynamiek en actieve lucht is bij uitstek de heel makende/ ‘heilige’ zone in Nederland. De vier elementen in pure vorm met een actieve natuurwezen wereld en vooral ook nieuwe sferen.

‘Programma’

kustIn de geplande excursies in de duinen tussen Bergen en Schoorl wil ik ondermeer je laten kennismaken met mijn wijze van in dimensies staan en je niet alledaagse fenomenen te laten ervaren.

Andere aandachtspunten;

– wat is jouw ingang naar subtiliteit en hoe kan je dat verder ontwikkelen
– welke geomantische fenomenen zijn er
– subtiele kwaliteiten rondom Bergen
– ontmoetingen met Buiten om meer Binnen te komen
– en vooral datgene wat op het pad komt

We gaan op stap met de fiets in het gebied, ongeacht het weer en lopen kleine stukjes.

Ontmoetingspunt

Plaats van samenkomst: Huize Gloria, Bergen aan Zee, onderaan dat Russenduin (van Huize Glorie) bij de parkeerplaats aan de Verspyckweg.

Meenemen:

een open Mind, iets voor een gemeenschappelijke lunch, zit matje, badkleding indien mogelijk, en vooral een persoonlijk cadeau voor het gebied

Kosten

Dag bijdrage: 27,50 euro/dag. Overmaken rekening IBAN: NL55RABO0321706161, t.n.v. D. Van den Dool, Giessenburg, dan wel ter plaatse betalen.

Meer informatie kunt u vinden in:

– “Leylijnen en leycentra in de Lage Landen” (Wigholt Vleer m.m.v D. van den Dool, Uitgeverij Anhk-Hermes, 1992)
– “Langs Mysterieuze plaatsen in Zuidwest-Engeland” (Wigholt Vleer / D. van den Dool, Uitgeverij Anhk-Hermes, 1994),
– “Op zoek naar de draak in Limburg” (D. van den Dool, Vrij Geestesleven, 1998) en de dichtbundel
– “Omgevende Natuurlijkheid” (D. van den Dool, Cicerone, 2000).